برگزاری مجمع سلامت ۱۴۰۱ شهرستان اسدآباد
مجمع سلامت سال ۱۴۰۱ شهرستان اسدآباد به ریاست فرمانداری شهرستان و با دبیری دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اسدآباد در سالن جلسات فرمانداری تشکیل شد.
به گزارش وبدا-اسدآباد، این مراسم با حضور دکتر حسینعلی شرکایی فرماندار، دکتر الهه عزتی رئیس دانشکده، حاج آقا رمضانی مسئول دفتر نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی، معاونین بهداشت، آموزش و درمان دانشکده و معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان و همچنین مدیران دانشکده علوم پزشکی، رؤسا و مدیران ادارات و نهادهای دولتی، سمنها، فعالین اجتماعی و سلامت و خیرین سلامت در روز اول بهمن ۱۴۰۱ در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان اسدآباد تشکیل گردید.
مجمع سلامت سال ۱۴۰۱ شهرستان اسدآباد با محوریت ۳ موضوع؛ جوانی جمعیت – پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر – تغییرات اقلیم و اثرات آن بر حوزه سلامت و سخنرانی دکتر مجید براتی عضو هيئت علمی و معاون آموزش، تحقیقات و فرهنگی دانشجویی دانشکده، دکتر بابک صفرزاده خوشابی معاون بهداشتی و همچنین افراد مرتبط با این حوزهها دنبال شد.
کاهش ۵ درصدی زایمان سزارین در اسدآباد
رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اسدآباد از کاهش ۵ درصدی سزارین در این شهرستان نسبت به مشابه سال گذشته خبر داد.
دکتر الهه عزتی در مجمع سلامت شهرستان اظهار کرد: با برگزاری کلاسهای توجیهی برای مادران باردار توسط دانشکده، میزان موارد زایمان سزارین در این شهرستان نسبت به سال گذشته ۵ درصد کاهش داشته است.
دکتر الهه عزتی در ادامه با اشاره به تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در شهرستان خاطر نشان کرد: در این رابطه ۲ قرارگاه در فرمانداری و ۸ قرارگاه در دانشکده علوم پزشکی شهرستان، برگزار شده است.
دکتر مجید براتی معاون آموزش، تحقیقات و فرهنگی دانشجویی گفت؛ استان همدان با رشد منفی ۲۳ درصد جمعیت، پایینترین نرخ رشد جمعیت را در سطح کشور دارد.
دکتر براتی با اشاره به پیش رفتن کشور ایران به سمت سالمند شدن و کاهش ۵۰ درصدی باروری در کشور اضافه کرد: این مقوله مهمی است که باید مورد عنایت قرار گیرد، در این شرایط استفاده از فرصت پنجره باز جمعیتی کمک شایانی در تغییر شاخصهای جمعیتی خواهد کرد.
عضو هیئت علمی و معاون آموزشی دانشکده با بیان اینکه اگر در کشوری بیش از ۷۰ درصد از جمعیت بین سنین ۱۵ تا ۶۴ سال باشند، آن کشور از فرصت پنجره باز جمعیتی برخوردار است، گفت: در ایران از سال ۱۳۸۵ تا ۱۴۲۵ پنجره جمعیتی باز است.
دکتر بابک صفرزاده خوشابی معاون بهداشتی دانشکده نیز با بیان اینکه ۲۸۰ پرسنل و ۶۰ ابنیه بهداشتی در شهرستان مشغول به خدمات دهی به مردم شهرستان هستند، گفت: با برنامه ریزیهایی که در سطح کشور برای افزایش جمعیت در نظر گرفته شده، امیدواریم با گامهای مؤثری از کاهش جمعیت جلوگیری شود.
دکتر صفرزاده خوشابی همچنین با اشاره به اجرای طرح شهر بدون دخانیات در شهر اسدآباد از سال گذشته اظهار کرد: در این برنامه با چشم انداز ۵ ساله تا افق ۱۴۰۴، هدف کاهش ۳۰ درصدی مصرف دخانیات در این شهر خواهد بود.
معاون بهداشتی دانشکده با بیان اینکه در این پروژه روستای گردشگری ملحمدره هم به عنوان روستای بدون دخانیات شهرستان معرفی و هدف گذاری شده است، تصریح کرد: در این پروژه تا افق مشخص شده تلاش میشود تا با همکاری مردم، اصناف و دستگاههای اجرایی و نظارتی به سوی شهری بدون دخانیات پیش برویم.
وی در ادامه از جذب بانوان به عنوان سفیران سلامت در این شهرستان خبر داد و تصریح کرد: با جذب بانوان به عنوان سفیران سلامت، این بانوان از آموزشهای بهداشتی لازم بهرهمند خواهند شد.
دکتر حامد صفاری معاون درمان دانشکده نیز تأکید کرد: مرکز ناباروری سطح ۲ به منظور صیانت از جمعیت و فرزندآوری و جوانسازی جمعیت در شهرستان برای نخستین بار راه اندازی و در دهه فجر افتتاح خواهد شد.
دکتر صفاری تصریح نمود؛ در خصوص حمایت از جوانی جمعیت، دانشکده علوم پزشکی اسدآباد تا کنون با هماهنگی بانک عامل و حمایتهای همیشگی و مستمر حاج آقای سرمدی نماینده مردم اسداباد در مجلس شورای اسلامی، به حدود ۱۶۰ نفر از زوجین نابارور، حواله تسهیلات قرض الحسنه فرزند آوری تحویل داده است.
دکتر شرکایی فرماندار شهرستان اسدآباد نیز با اشاره به فرزندآوری و ازدواج در شهرستان اظهار کرد: در ۹ ماهه امسال توسط شعبات بانکهای سطح شهرستان اسدآباد ۲۳۴۶ پرونده به مبلغ ۱۹۵ میلیارد تومان وام فرزندآوری و ازدواج پرداخت شده که از این تعداد، ۱۰۵۲ پرونده به مبلغ ۱۴۱ میلیارد تومان به وام ازدواج و ۱۲۹۴ پرونده به مبلغ ۵۴ میلیارد تومان به وام فرزندآوری اختصاص داشته است. ضمن اینکه ۶۴۲ پرونده وام ازدواج و فرزندآوری نیز در سطح شعبات بانکهای اسدآباد در نوبت پرداخت وام هستند.
فرماندار شهرستان اسدآباد افزود: با این میزان اعتبار اختصاص داده شده توسط وزارت بهداشت به دانشکده علوم پزشکی اسدآباد بسیاری از خانههای بهداشت فرسوده شهرستان در این پروسه بهسازی و بازسازی خواهند شد.
دکتر شرکایی در پایان از عملکرد مثبت دانشکده تقدیر نمود.
در پایان این مراسم از فعالین عرصه سلامت در حوزه ادارات، نهادها، سمنها و خیرین سلامت تجلیل به عمل آمد.