۲۶ شهریور، روز جهانی ایمنی بیمار
شعار روز جهانی ایمنی بیمار در سال ۲۰۲۳: جلب مشارکت بیماران در راستای ارتقاء ایمنی بیمار
تعریف ایمنی بیمار از نظر WHO:
به گفته سازمان جهانی بهداشت، ایمنی بیمار، عبارت است از عدم وجود آسیبهای قابل پیشگیری و همچنین کاهش خطر، آسیبهای بیمورد مرتبط با مراقبتهای سلامت، به کمترین حد قابل قبول.
منظور از “کمترین حد قابل قبول”، میزان خطری است که بیمار باید در مقایسه با خطر ناشی از عدم درمان و یا استفاده از روشهای درمانی دیگر، متحمل شود و این “کمترین حد”، با توجه به دانش فعلی، منابع موجود و بستری که در قالب آن،
مراقبتهای سلامت ارائه می شود، مشخص میگردد.
چرا روز جهانی ایمنی بیمار، شکل گرفت؟
در روند ارائه مراقبتهای سلامت، هیچ کسی نباید آسیب ببیند. اما با این وجود، روزانه هزاران بیمار در سراسر جهان، حین دریافت خدمات سلامت، از آسیبهای قابل اجتناب رنج میبرند و یا در معرض این آسیبها قرار میگیرند. به همین دلیل، هفتاد و دومین
مجمع جهانی بهداشت، قطعنامه ای را با عنوان “اقدام جهانی در مورد ایمنی بیمار” در سال ۲۰۱۹ میلادی
تصویب کرد. با به رسمیت شناختن “ایمنی بیمار” به عنوان یک اولویت جهانی سلامت، تمام ۱۹۴ کشور عضو WHO ، تعیین روز جهانی ایمنی بیمار را تأیید کردند و ۱۷ سپتامبر مصادف با روز ۲۶ شهریور را به نام روز جهانی ایمنی بیمار، نامگذاری نمودند.
اهداف روز ایمنی بیمار:
روز جهانی ایمنی بیمار، خواستار همبستگی جهانی و اقدام هماهنگ همهی کشورها و شرکای بین المللی برای بهبود ایمنی بیمار است. بعلاوه به بهانه این روز، بیماران، خانوادهها، مراقبان سلامت، جوامع، کارکنان سالمت، رهبران مراقبتهای سلامت و سیاستگذاران، گرد هم میآیند تا تعهد خود را در مورد ایمنی بیمار، نشان دهند.
ایمنی بیمار، اصلی ترین اولویت بیمارستانها:
ایمنی بیمار، به عنوان یک چالش جهانی مطرح است و تمامی بیمارستانها بر آن هستند تا با جلوگیری از خطاهای بیمارستانی، در راستای ارتقاء ایمنی بیمار، گام بردارند.
به همین مناسبت تقدیر وتشکر از فعالان عرصه ایمنی بیمار در بیمارستان حضرت قائم(عج) توسط معاون درمان دانشکده علوم پزشکی انجام شد .
مدیریت روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اسدآباد