پیام تبریک مدیر غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی اسدآباد بمناسبت روز جهانی (ایمنی غذا)
به گزارش روابط عمومی غذا و دارو : دکتر امیر بهاری فر سرپرست مدیریت غذا و دارو به مناسبت ۱۸ خرداد ماه مصادف با روز جهانی ایمنی غذا، ضمن گرامیداشت روز جهانی ایمنی غذا، این روز را به کارشناسان نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی و همچنین فعالان و ذی نقشان در زنجیره تامین و تولید غذا شامل واحدهای تولیدی از پیش تولید تا عرضه و مسئولین فنی متعهد و حامیان ایمنی و سلامت غذا تبریک گفت و بر لزوم تولید و عرضه محصولات غذایی ایمن و سالم تاکید کرد.دسترسی به مواد غذایی سالم، ایمن و دارای ارزش تغذیه ای حق مصرف کننده می باشد. سلامت مردم و به تبع آن کاهش مصرف دارو مرهون افزایش نظارت ها در تمام زنجیره غذا از مزرعه تا سفره و در نتیجه تولید و عرضه مواد غذایی سالم و ایمن می باشد.روز جهانی ایمنی غذا World Food Safety Day هر سال در هفتم ژوئن (۱۸ خرداد ۱۴۰۳) برگزار میشود و شعار تعیینشده برای آن در سال جاری، «ایمنی مواد غذایی: آماده شدن برای موارد غیرمنتظره» است.روز جهانی ایمنی غذا در دسامبر ۲۰۱۸ توسط مجمع عمومی سازمان مللمتحد و بهدنبال پیشنهاد مشترک سازمان خواربار و کشاورزی (FAO) و سازمان جهانی بهداشت (WHO) تعیین و اولین مراسم آن در هفتم ژوئن ۲۰۱۹ برگزار شد.
این روز توسط سازمان ملل متحد برای افزایش آگاهی در مورد اهمیت آداب و ایمنی غذا در تمام مراحل زنجیره غذایی و جهت تأکید بر ضرورت ایمنی مواد غذایی در دستیابی به اهداف توسعه پایدار به ویژه اهداف مرتبط با سلامت، گرسنگی و کشاورزی پایدار ایجاد شده است.به عبارت ساده ایمنی غذا عبارت است از اطمینان از اینکه غذایی که میخوریم، کاملاً سالم است و آلودگی ندارد؛ آلودگی میکروبی، انگلی، شیمیایی.در هریک از مراحل تولید، بسته بندی، حمل و نقل , توزیع و حتی مصرف مواد غذایی امکان آلودگی آنها وجود دارد. رایج ترین آلودگیهایی که ایمنی غذایی را تهدید میکند عبارتند از؛ عوامل بیماری زا مثل باکتری، ویروس و انگل، سموم قارچی مثل آفلاتوکسین، اوکراتوکسین، فلزات سنگین مثل سرب، جیوه، کادمیوم، سموم شیمیایی دفع آفات مورد استفاده در کشاورزی، آلایندههای آلی باقی مانده در محیط زیست و استفاده از آنتی بیوتیکها، هورمون و مواد افزودنی در تهیه غذاها. بنابراین رویداد روز جهانی ایمنی غذا بسیار مهم است.تهدیدهای جدید ایمنی مواد غذایی بهطور مداوم در حال ظهور هستند و تغییرات در تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی، تغییرات در محیط زیست، عوامل بیماریزای جدید و در حال ظهور، مقاومت ضد میکروبی مواد غذایی را به چالش کشیدهاند.همچنین افزایش سفر و تجارت، احتمال آلودگی در سطح بینالمللی را گسترش دادهاست. ایمنی مواد غذایی بهطور فزایندهای در حال جهانی شدن است و نیاز به تقویت سامانههای ایمنی مواد غذایی بیش از پیش در میان کشورها مشهود است.دکتر امیر بهاری فر سرپرست مدیریت غذا و دارو دانشکده ضمن گرامیداشت روز جهانی ایمنی غذا، این روز را به کارشناسان نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی و همچنین فعالان و ذی نقشان در زنجیره تامین و تولید غذا شامل واحدهای تولیدی از پیش تولید تا عرضه و مسئولین فنی متعهد و حامیان ایمنی و سلامت غذا تبریک گفت و بر لزوم تولید و عرضه محصولات غذایی ایمن و سالم تاکید کرد.دکتر بهاری فر در پایان افزود، باید بتوانیم برای کاهش تاثیرات منفی مواد غذایی غیرایمن بر سلامت مردم، اقدامات اساسی انجام دهیم و برای اینکار نهادهای دولتی، دستگاه های نظارتی، تولید کنندگان، وارد کنندگان، مسئولین فنی، مصرف کنندگان و تمام عوامل باید در قبال وظایف خود مسئولیت پذیر و پاسخگو باشیم.
دکتر امیر بهاری فر سرپرست مدیریت غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی اسدآباد
روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اسدآباد