تکمیل پروژه های خوابگاهی متاهلی نیمه کاره در سطح کشور در راستای برنامه جوانی جمعیت
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به فعالیت ۱۲۰۰ خوابگاه متاهلی در بدنه وزارت بهداشت، از تکمیل خوابگاه های متاهلی نیمه کاره در سطح کشور در راستای برنامه جوانی جمعیت خبر داد.
به گزارش وبدا، دکتر مسعود حبیبی ، امروز(یکشنبه) ۴ آذرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان این خبر افزود: مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل خوابگاههای نیمه کاره متاهلی که ۷۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند، مصوب و مقرر شده ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز از منابع دیگر تامین شود تا در مسیر ساخت و تکمیل خوابگاههای متاهلی در سطح کشور اقدامات موثری انجام شود.
وی اظهار کرد: برای احداث خوابگاهها در سطح دانشگاههای علوم پزشکی به بیش از ۳ همت اعتبار نیاز است که با این رقم می توان حدود ۱۵ هزار تخت خوابگاهی را به مجموعه خوابگاهها در سطح کشور اضافه کرد. بنا داریم تعداد خوابگاههای متاهلی را افزایش دهیم؛ در حال حاضر برنامه ریزی ۳۰۰ باب خوابگاه متاهلی در دستور کار قرار دارد.
اختصاص ۳ همت برای تغذیه دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت تغذیه دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: کیفیت غذای دانشجویان در دانشگاهها متفاوت است. برخی دانشگاهها غذای با کیفیت تری طبخ می کنند و برخی نیاز به نظارت بیشتری دارند. شاید از حدود ۱۰ دانشگاهی که طی دو ماه گذشته بازدید کردم، برخی سلف ها غذاهای باکیفیت تری داشتند اما نمی توان گفت ایده آل است و برای رسیدن به غذای دانشجویی ایده آل باید تلاش کنیم.
وی اظهار کرد: مبلغ ردیف بودجه ای ما برای تغذیه دانشجویان حدود ۳ همت است که این رقم اختصاص پیدا کرده است اما هزینه غذای دانشجویان در دانشگاههای علوم پزشکی امسال طبق برآورد انجام شده بین ۹ تا ۱۱ همت است و با توجه به این اختلاف قیمت، باید این کمبود مبلغ از طریق درآمد اختصاصی دانشگاهها تامین شود.
۳۲ دانشگاه دارای آشپزخانه صنعتی هستند
دکتر حبیبی بر توسعه آشپزخانه های صنعتی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی تاکید کرد و گفت: ارتقای شرایط طبخ غذا از طریق افزایش آشپزخانه های صنعتی و تجهیز سلف سرویس ها به تجهیزات صنعتی باعث افزایش کیفیت تغذیه دانشجویی و کاهش هزینه ها خواهد شد و باید در راستای صنعتی سازی آشپزخانه ها و افزایش کیفیت طبخ غذا گامهای موثری برداریم.
حبیبی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه آیین نامه کشوری تغذیه تا آخر امسال تدوین و به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ می شود، خاطرنشان کرد: ما در سطح کشور حدود ۳۲ دانشگاه داریم که دارای آشپزخانه صنعتی هستند و بر اساس نیازسنجی های صورت گرفته، حدود ۵۰ دانشگاه نیاز به صنعتی سازی دارند و اگر سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی همکاری های لازم را انجام دهند و ردیف مشخصی (حداقل یک همت) بابت صنعتی سازی برای ما در نظر بگیرند، می توان به افزایش بهره وری و کیفیت غذای دانشجویان امیدوار بود.
وی در خصوص نحوه نظارت بر آشپزخانههای دانشگاهها، گفت: یکی از مهمترین برنامههای ما در حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی این است که کارهای دانشجویان را به خود آنها واگذار کنیم. یکی از مهمترین راههای رسیدن به این هدف تقویت شوراهای صنفی است البته روند طبخ غذا در دانشگاه توسط معاونت بهداشتی کاملا نظارت میشود اما اگر ظرفیت شورای صنفی نیز فعال شود، میتواند به عنوان بازوی دانشجویی بخشی از این نظارت را اعمال کند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه های وزارت بهداشت به مناسبت روز دانشجو اشاره کرد و گفت: ما در وزارت بهداشت یکسری برنامه های سراسری داریم که از جمله می توان به دعوت از نهادهای دانشجویی از جمله تشکل های دانشجویی، کانون های فرهنگی، فعالان نشریات دانشجویی و شورای صنفی برای مراسم روز دانشجو اشاره کرد. در تلاشیم این نشست با حضور دکتر ظفرقندی، وزیر بهداشت قبل از روز دانشجو برگزار شود.
اگر امروز در کشور امنیت حاکم است به دلیل جانفشانی ملت است
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود ضمن گرامیداشت هفته بسیج گفت: یکی از اقدامات امام تشکیل بسیج بود و وقتی جنگ آغاز شد امام فرمان تشکیل بسیج عمومی را اعلام کرد. در آن دوران همه با هم بسیج شدیم و از کشور دفاع کردیم. اگر امروز در کشور ما امنیت حاکم است، به دلیل جانفشانی مردمان بزرگی است که از کشور خود دفاع کردند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: انسجام جامعه امروز بیش از زمانهای دیگر اهمیت دارد. بزرگترین قدرت ایران، با هم بودن مردم است و ما باید کنار هم، یکدیگر را تحمل کنیم حتی اگر نگاههای فکری و اجرایی ما متفاوت باشد. چیزی که مهم است، ایران و حفظ و ارتقای هویت آن است.
وی با تاکید بر اینکه با هم بودن ما سبب شده دشمن به ما تعرضی نکند، افزود: درست است که پیشرفت نظامی و قدرت نظامی خود را نشان دادهایم، ولی از آن مهمتر این است که با هم باشیم و برای توسعه کشور و این فناوریها تلاش کنیم.
رسانه مهمترین ابزار نظارتی هر نهادی به شمار می رود
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به نقش رسانه ها در کشور اشاره کرد و گفت: رسانه مهمترین ابزار نظارتی در هر نهادی به شمار می رود که اگر خوب عمل کند بسیاری از عملکردها و فعالیت ها در ادارات و نهادها به نتایج مطلوبی دست پیدا خواهد کرد. امیدوارم شما اصحاب رسانه و خبرنگاران حوزه سلامت و دانشگاه ها از این فرصت ایجاد شده نهایت بهره را ببرید ودر راستای افزایش رفاه دانشجویان و خدمت به این قشر کشور گام بردارید.
دکتر حبیبی همچنین به خدمات و تلاشهای مرحوم دکتر مسعود داودی اشاره کرد و گفت: مرحوم داودی یک پزشک متعهد و توانمند بود که در یاسوج طبابت می کرد و خیلی از بیماران از اخلاق و منش او سخن میگویند. نگاه بلند دکتر داودی، دیانت و دینداری وی و خدمت به مردم از شاخصه های اخلاقی این پزشک متعهد بود اما متاسفانه به خاطر عدم دانش و اطلاعات پزشکی خانواده بیمار، این پزشک متهد جان خود را از دست داد. این خانواده حداقل اطلاعات علمی و پزشکی را نداشتند و با رفتار جنایتکارانه و خیانت آمیز باعث قتل یک پزشک انسان دوست شدند.
معاون وزیر بهداشت اظهارداشت: به صراحت می توان گفت هیچ کوتاهی از سوی دکتر مسعود داودی پزشک یاسوجی صورت نگرفته است. دکتر ظفرقندی، وزیر بهداشت از بنیاد شهید و امور ایثارگران درخواست کرده که نام دکتر داودی به عنوان شهید خدمت در این سازمان ثبت شود که در حال تلاش برای این مهم هستیم.