برگزاری همایش معاونین غذا داروی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در اهواز
همایش دو روزه معاونین غذا داروی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی اهواز امروز برگزار شد و تا فردا ادامه خواهد داشت.
در روز نخست این همایش رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به چالشهای دارویی کشور، بر لزوم تأمین ذخایر راهبردی دارو و تجهیزات پزشکی تأکید کرد. وی اصلاح قیمت داروها را عاملی برای جلوگیری از کمبودها دانست و گفت که بار مالی این اصلاحات روی بیمهها تنها ۵ درصد بوده است.
به گزارش ایفدانا، دکتر مهدی پیرصالحی، معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو، در همایش معاونین غذا و داروی کشور که در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: استان خوزستان علاوه بر جاذبههای فرهنگی، محیط زیستی ،گردشگری و اقتصادی ، به دلیل نقش تاریخی خود در دفاع از کشور نیز اهمیت ویژهای دارد.
وی با اشاره به افزایش سفرهای اسفند و فروردین افزود: افزایش سفرها در این ایام علاوه بر ثبت خاطرات خوش، متأسفانه موجب افزایش برخی حوادث، بهویژه تصادفات جادهای میشود. سالانه بیش از۲۰ هزار نفر در تصادفات جان خود را از دست میدهند و حدود۳۰۰هزار نفر دچار آسیب میشوند. توسعه جادهها، اجرای قوانین مؤثر و فرهنگسازی، نقش مهمی در کاهش این آمار دارند. در این راستا، پویش «نه به تصادف» یکی از اقدامات ضروری برای آگاهسازی عمومی است.
ریس سازمان غذا و دارو گفت: اگر در حوزه غذا، آرایشی و بهداشتی بیشترین نقش ما رگولاتوری است، در حوزه تجهیزات و دارو، هم رگولاتوری و هم تأمین را بر عهده داریم.
رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه به مسائل ارزی و تأمین دارو اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین چالشها در حوزه دارو، تأمین ارز است. شرکتهای دارویی بینالمللی تنها از منابع ارزی مشخصی استفاده میکنند و این مسئله نقلوانتقالات مالی را با مشکل مواجه کرده است.
وی افزود: مشکلات نقدینگی، تولیدکنندگان داخلی را نیز تحت فشار قرار داده است. بسیاری از تولیدکنندگان به دلیل تأخیر در پرداخت مطالباتشان از سوی داروخانهها و دانشگاهها، قادر به خرید مواد اولیه نیستند. حل این مشکل نیازمند تأمین بهموقع منابع مالی و اصلاح فرآیندهای پرداخت است.
دکتر پیرصالحی یکی دیگر از چالشهای دارویی را قیمتگذاری عنوان کرد و گفت: در مقاطعی، کمبود دارویی حاد در کشور ثبت شد که بسیاری از آنها ناشی از قیمتگذاری نامناسب بودند. برخی شرکتها به دلیل عدم صرفه اقتصادی، تولید برخی داروها را متوقف کردند.
رئیس سازمان غذا و دارو درباره تأمین ذخایر دارویی گفت نگرانی اصلی ما در حوزه تجهیزات پزشکی است. علاوه بر این، ملزم هستیم ذخایر راهبردی دارو و تجهیزات پزشکی را برای ۶ ماه تأمین کنیم، اما در مصوبه مجلس منابعی برای این امر پیشبینی نشده است.
وی افزود: برای حل این مشکل، وزیر بهداشت نامهای به رئیسجمهور ارسال کرد و در ادامه، درخواست تأمین منابع مالی به مقام معظم رهبری ارائه شد. در نتیجه، یک میلیارد دلار برای ایجاد ذخایر دارویی تخصیص یافت که ۳۰۰ میلیون دلار آن برای پرداخت بدهیها و ۷۰۰ میلیون دلار برای تأمین ذخایر مصرفی در نظر گرفته شده است.
دکتر پیرصالحی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ۷۰۰ میلیون دلار برای ذخایر ۶ ماهه کافی نیست، تمرکز ما روی داروها و تجهیزات پزشکی حیاتی خواهد بود. فهرست این داروها و تجهیزات نهایی شده است و با تأمین منابع مالی، فرآیند اجرایی آن آغاز خواهد شد.
وی در پایان تأکید کرد: با برنامهریزی دقیق، تأمین منابع لازم و همکاری تمامی بخشها، میتوان مشکلات حوزه دارو و تجهیزات پزشکی را کاهش داد و خدمات بهتری به مردم ارائه کرد.