تصویر لودر

برگزاری همایش روز جهانی ایمنی غذا

همایش روز جهانی ایمنی غذا درتاریخ بیستم خرداد ماه ۱۴۰۳ و با حضور دکتر عین الهی وزیر محترم بهداشت، دکتر سید حیدر محمدی معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو، دکتر بهفر مدیرکل اور فراورده های غذایی و آشامیدنی، دکتر فرشیدی معاون بهداشت وزارت متبوع و … در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد.

به نقل از روابط عمومی سازمان غذا و دارو: معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو با توجه به رهنمودهای رییس جمهور شهید در زمینه رصد و پایش سلامت غذا و با اشاره به برگزاری همایش روز جهانی غذا گفت: برنامه پایش باقیمانده آفت کش ها، فلزات سنگین و نیترات در محصولات خام کشاورزی بطور مستمر توسط معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور انجام می‌شود.

دکتر سید حیدر محمدی تصریح کرد: در راستای سیاست های سازمان غذا و دارو مبنی بر تفویض حداکثری امور اجرایی به معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی سراسر کشور، تفویض امور در سطوح ۱ تا ۴ بنا به زیر ساخت ها، ظرفیت ها، امکانات و نیروی انسانی، امور اجرایی تایید صلاحیت مسولین فنی، ثبت منبع واحدهای تولیدی داخلی، صدور، اصلاح، تمدید پروانه های ساخت غذایی و آشامیدنی، نمونه برداری و ترخیص کالاهای اساسی (استراتژیک)، بازرسی واحدهای تولیدی داخلی، صدور گواهی بهداشت و… انجام شده است.

دکتر بهفر مدیرکل امور فراورده‌های غذایی و آشامیدنی در این همایش با اشاره به تفویض اختیار به معاونت های غذا و دارو سراسر کشور افزود بررسی و پایش مواد غذایی به صورت مستمر انجام می شود. پایش شاخص‌هایی که در بیماری‌های غیر واگیر مهم است، در دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفته و با جدیت پیگیری و اجرا می شود. همچنین الزامات واحدهای تولیدی به ویژه محصولات با ریسک بالا نظیر فراورده‌های لبنی ، گوشتی و دریایی به منظور ارتقا کیفیت در دستور کار قرار گرفته است.

دکتر فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در همایش روز جهانی ایمنی غذا تصریح کرد: اقدامات سازمان غذا و دارو در حوزه نظارت بر فراورده‌های غذایی پشتیبان آرامش ما در مصرف محصولات غذایی است. بسیاری از بیماری هایی که امروز هزینه‌های سنگین مالی، از کارافتادگی، رنج روانی و … را بر خانواده‌ها تحمیل می‌کند ناشی از تغذیه ناسالم است. تغذیه و سلامت در کنار هم قرار دارند و اتفاقاتی که در نقاط مختلف دنیا رخ می‌دهد بر غذایی که ما مصرف می‌کنیم به شکل مستقیم تاثیر دارد . اکنون بیش از ۸۰ درصد مرگ و میرها در ایران غیرواگیر هست و صنایع می توانند در این حوزه تاثیرگذار باشند.

در پایان از واحدهای تولیدی و فعالان و برترین های حوزه ایمنی و سلامت غذا با اعطای نشان تقدیر شد.

لازم به ذکر است خانم دکتر سمانه فرجی کارشناس نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی در این همایش حضور داشتند.

در حاشیه این همایش نشست مدیران نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سراسر کشور برگزار شد. در این جلسه چالش های این حوزه بررسی شد و راهکارهای پیشنهادی ارائه و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

    

Loading