معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی اسدآباد گفت: شمار مبتلایان به بیماری آنفلوآنزا در شهرستان ۳ نفر می‌باشد و به شکر خدا هیچ مورد فوتی در این زمینه نداشته‌ایم.

به گزارش وبدا-اسدآباد، دکتر محمدجواد نظری پویا خاطرنشان کرد: آزمایش تنها ۳ نفر از افراد مشکوک به آنفلوانزا، مثبت گزارش شده است و با ارجاع به بیمارستان، داروی بیماری آنفلوانزا (oseltamivir) که در شهرستان به اندازه کافی وجود دارد، در اختیار این بیماران قرار گرفته است و این مبتلایان به همت معاونت درمان و بیمارستان و همکاران بهداشتی با حال عمومی خوب ترخیص شده‌اند.

وی افزود؛ در صورتی که افراد با تنگی نفس، علائم حاد سرماخوردگی و خلط خونی مواجه شدند، هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنند.

🔺 مردم اسدآباد آنفلوانزا را جدی بگیرند/لزوم رعایت توصیه‌های بهداشتی

رئیس مرکز بهداشت شهرستان اسدآباد با بیان اینکه افرادی که علائم سرماخوردگی دارند به خصوص کودکان، سالمندان، بیماران قلبی و تنفسی، مادران باردار و افراد پر خطر باید در منزل استراحت کرده و از حضور در مدرسه، محل کار و اجتماعات اجتناب کنند، گفت: شستشوی دائم دست‌ها ضروری است و افراد نیز باید در صورت حضور در جمعیت از ماسک استفاده نمایند و از دست دادن با افراد مشکوک به این بیماری پرهیز کنند.

دکتر نظری پویا در خصوص چگونه از بیماری آنفلوانزا در خانواده و اطرافیان خود پیشگیری و مراقبت کنیم، افزود؛ با توجه به گردش ویروس آنفلوانزا در سطح شهرستان اسدآباد، مشابه سایر نقاط کشور ضروری است مراقبت‌ها و تدابیر لازم طبق روال هر ساله انجام گیرد.

◀️ تفاوت سرماخوردگی و آنفولانزا چیست؟

معاون بهداشتی دانشکده درباره تفاوت آنفلوانزا با سرماخوردگی ادامه داد؛

بررسی نشانه‌های بیماری‌های سرماخوردگی و آنفلوانزا نشان می‌دهد که این دو بیماری در عین شباهت، تفاوت‌های اصلی و مهمی دارند که با شناخت آن‌ها می‌توان بهتر و زودتر بیماری را درمان کرد.

بیماری‌های سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار به هم شبیه هستند در عین‌ حال تفاوت‌های بسیاری با یکدیگر دارند. این بیماری‌ها از علائم و نشانه‌هایی برخوردارند که می‌توانند با یکدیگر اشتباه گرفته شوند و افراد را در تشخیص آن گمراه کنند.

ممکن است فردی دچار آنفولانزا شده باشد و ناخوشی خود را با سرماخوردگی اشتباه گرفته و از داروهای آن استفاده کند و نتیجه‌ای نگیرد و یا بالعکس. سرماخوردگی نسبت به آنفولانزا یک بیماری تنفسی ملایم‌تر محسوب می‌شود. سرماخوردگی بیمار مبتلا را برای چند روز دچار حال ناخوشایند و بیماری می‌کند درحالی‌که آنفولانزا ممکن است فرد را هفته‌ها در رختخواب نگه دارد. علاوه بر آن ممکن است در برخی موارد آنفولانزا به مشکلات جدی همچون ذات‌الریه منتهی شده و فرد را در بیمارستان بستری کند.

بهتر است تفاوت‌های بین سرماخوردگی و آنفولانزا را شناخته و با توجه به علائم آن‌ها از بیماری خودآگاهی کامل داشته باشیم و بتوانیم از شدت آن‌ها جلوگیری کنیم.

👈 علائم بیماری سرماخوردگی:

سرماخوردگی معمولاً با یک گلودرد شروع‌شده که پس از یکی دو روز از بین می‌رود. نشانه‌های بعدی سرماخوردگی ازجمله آبریزش و گرفتگی بینی همراه با سرفه پس‌ازآن ظاهر می‌شوند و برای ۴ یا ۵ روز ادامه‌دارند. حتی ممکن است فرد بیمار تب کند که البته در بزرگ‌سالان کمتر دیده‌شده است و کودکان بیشتر در معرض خطر تب قرار دارند. پس از آبریزش بینی، ترشحات سبزرنگ و غلیظی از بینی ترشح می‌شود که کم‌کم به ترشحات مخاطی ختم می‌شود. پس‌ازآن وضعیت بیمار رو بهبود می‌رود.

👈 علائم آنفولانزا:

معمولاً نشانه‌های آنفولانزا از سرماخوردگی شدیدتر است. این علائم عبارت‌اند از گلودرد، تب، سردرد، درد عضلانی، گرفتگی گلو و سرفه. بیشتر این علائم طی ۲ تا ۵ روز بهبود پیدا می‌کنند. اما معمولاً بیش از یک هفته بیمار احساس خستگی و ضعف دارد. در افراد مبتلابه آنفولانزا عارضه ذات‌الریه بسیار رایج است و این بیماری را بیشتر می‌توان در جوانان، سالمندان و افراد مبتلابه مشکلات ریه و قلب مشاهده کرد.

در جدول مربوطه؛ به‌طور مجزا می‌توانید ویژگی‌های هر دو بیماری را دیده و آن‌ها را باهم مقایسه کنید.